Sivut

maanantai 18. marraskuuta 2013

Kuulumisia.

Mitään kovin erikoista ei ole viimeaikoina tapahtunut, joten kirjoittaminenkin on jääny taas vähemmälle. Pari viikkoa sitten sato vettä yötäpäivää ja kenttäkin oli sen näkönen, joten hevoset lähinnä vain maastoili. Maastoilu tosin teki vain hyvää kaikille hevosille, tai sitten mun oma motivaatio kasvo hurjasti, sillä kaikki hepat on sen jälkeen tuntunu tosi hyville! 

Yhtenä päivänä maastossa Utulla ja Vilillä. Fina koira tosiaan lukittiin ennen maastoon lähtöä satulahuoneeseen ja myös tallin ovet laitettiin kiinni, mutta jotenkin se oli itsensä sieltä ulos taikonut. Tulipahan kunnon lenkki sillekkin :D
Vilin kanssa pääsin ihan uudelle levelille viimeviikolla, kun päästiin vihdoin menemään kunnolla koulua. Mitään siirtymisiä ja taivutuksia kummempaa en sen kanssa tehny, mutta silti jotain ihmeellistä tapahtu, sillä se hevonen ei oo koskaan aiemmin tuntunu niin kevyeltä ja herkältä. Vili valuu helposti etupainoiseksi ja jää hitaaksi pohkeelle, (me on nimetty se Vili-viiveeks, kaikki tapahtuu muutaman sekunnin viiveellä ja se on niin jokapäivästä sen kanssa) mutta viimeks sain sen jotenkin ihmeen nopeesti herkistymään istunnalle ja jalalle, että loppupeleissä taisin heittää ohjat lähes kokonaan pois, koska se fiilis oli vaan niin mahtava haha! Kyllä me oikeestikki niitä töitä tehtiin, eikä vaan jolkoteltu pitkin ohjin. Koin nimittäin aika suuren ahaa-elämyksen laukka-käynti-laukka siirtymisissä sen kanssa. Aiemmin en vaan yksinkertasesti oo saanu sitä koko heppaa koottua niin paljon, että niistä siirtymisistä tulis tasasia, vaan aina se on menny kilpaa kiskomiseks ja sit nätisti ravin kautta käyntiin pää pilvissä. Nyt ne kuitenkin onnistu jokaisela kerralla, niin että hevonen pysy oikeesti avuilla, tasasena ja rentona ja kaikenlisäks mullakin oli sellanen olo, et mä ratsastan enkä vaan matkusta. Ehkä mä vaan vihdoin ymmärsin, miten se hevonen toimii, on nimittäin niin erilainen aikasempiin hevosiin verrattuna.

Iitulla on tällähetkellä hankauma selässä ihan sää vieressä, niin että sillä ei voi ratsastaa. Huomattiin se viimeviikolla, kun oltiin lähdössä ratsastamaan, sillon se ei kumminkaan ollu ollenkaan pahan näköinen, pieni karvaton alue vain. Ratsastaessa se liikku ihan normaalisti, joten ajateltiin että se oli sen vaan kolauttanut johonkin esimerkiksi piehtaroidessaan. Kuitenkin kun tultiin takas talliin, ja saatiin kamat pois sen päältä, niin se sama hankauma oli huomattavasti pahemman näköinen, joten ilmeisesti se kuitenkin tulee satulasta. Seuraavana päivänä Iitu selkeesti aristi sen selkää siitä hankauman läheltä, joten jätettiin se suosiolla ratsastamatta. Toivotaan nyt että se parantuu äkkiä ja saadaan sille jostain sopiva satula.

Viikko sitten viikonloppuna olin pitkästä aikaa Pieksämäellä moikkaamassa Emmiä.
Käytiin Justiinalla ja Milalla maastossa.
Jamia en oo käyny nyt kovin usein liikuttamassa. Toissa viikolla kävin sillä keskiviikkona maastossa, torstaina juoksutin ja perjantaina menin koulua tosin aika huonolla menestyksellä, sillä kenttä oli täynnä vesilätäköitä ja niihinhän ei voi astua normaalisti vaan niihin kuuluu loikata tai sitten ne kierretään kaukaa. Niistä liikutuskerroista ei siis paljoa kerrottavaa ole. Viimeviikolla kävin vain kerran Jamin luona ja sillon se tuntu oikein kivalle. Senkin kanssa tein paljon siirtymisiä, sillä se on nyt keränny aika reilusti energiaa, kun ovat säiden takia siällä pidempää, joten se ei oikein malta keskittyä työntekoon, vaan häseltää omiaan. Siirtymisten avulla sain sen aika hyvin rentoutumaan ja rauhoittumaan, niin että se venytti ravia jo tosi hyvin eteen ja alas, kun sillä on välillä taipumusta vetää turpa ryntäisiin ja posottaa kuutta sataa alta pois. Kun siirtymiset toimi hyvin, niin se alko vähän kippaamaan liikaa vasemmalle ja puski vasenta jalkaa vasten, joten tein väliin muutaman askeleen mittaisia väistöjä. Sen jälkeen Jami tuntu tosi kivalle, joten ravailtiin vaan rennosti pärskien ympäri kenttää tehden välillä vähän kootumpaa ravia ja välillä taas reippaammin eteen.


Jamin suu vaahtoaa välillä niin paljon, että sen ryntäätkin on ihan vaahdossa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti