Sivut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Kiirettä pitää

Luulin että loppu vuosi menee rennoissa meiningeissä, kun jakson vaihtumisen myötä mulla on vain 15 viikkotuntia koulua, mutta toisin kävi. Koska olen mukana koulun tekemässä musikaalissa, jonka ensi-ilta tulee olemaan 16.1, niin päivät täytyykin laulu- ja tanssiharjoituksista. Ei siinä en valita, sillä tää on oikeesti tosi kiva ja hauska projekti, mutta koska aikataulu on niin tiukka, niin joudutaan treenaamaan myös viikonloppuisin. Viime viikollakin olin perjantaina 8-18 sekä lauantaina 10-16 koululla harjoittelemassa ja treenejä on myös viikolla koulun jälkeen, joten olen lähes jokapäivä ainakin neljään asti koulussa. Joululoman jälkeen tuleekin ihana paluu arkeen, luvassa on nimittäin 12 tuntia putkeen musikaalihakkoja. Kaikki vapaaillat meneekin hevosten parissa ja joskus harvoin kavereita nähdessä, joten kirjoittelu on taas vaihteeksi jäänyt hups. Tammikuun jälkeen toivottavasti helpottaa, kun musikaalin saa kunnialla vedettyä loppuun ja saan vihdoin ajokortin, niin liikkuminenkin helpottuu!

Mutta asiaan. Viimeviikolla ehdin käydä tallilla vain kahdesti, keskiviikkona ja sunnuntaina. Keskiviikkona juoksutin Iitun sivuohjien kanssa ja kävin loppukäynneillä vähän kiipeilemässä mäkiä. Tamma oli aika energisen olonen ja liikku tosi kivasti. Se selän hankauma alkaa pikkuhiljaa paranemaan, joten selästäkin uskaltaa jo ilman satulaa mennä ihan kunnolla. Keskiviikkona en muuta ehtinyt tehdä, kun tuon Iitun liikuttaa ja tietty tallihommat tehdä.

Sunnuntaina mulla olikin sitten koko päivä vapaata, joten pyhitin sen täysin hepoille. Olin siis ahkera ja liikutin kaikki kolme heppaa. Ihan ensimmäisenä siivosin karsinat, lakaisin käytävän ja vaihdoin puhtaat vedet kuppeihin ja tein muut tallihommat. Tallihommien jälkeen menin Utulla n.40min koulua pellolla, se oli tosi jännittyny ja vähän turhan virtava, joten meni reilu puoli tuntia, että sain sen oikeesti rauhottumaan ja kuuntelemaan. Aika paljon tein siirtymisiä ja taivutteluja, että sain sen paremmin avuille. Heti kun sain molempiin suuntiin muutaman hyvän pätkän niin lopetin. Kovin hyvä maku ei jääny suuhun Utun jälkeen, mutta olin kuitenkin ihan tyytyväinen, että sain lopulta edes pari rentoa pätkää ravia.

Utun jälkeen mua ärsytti niin paljon, että seuraavaksi menin Vilin, sillä sen saa aina suht helposti ratsastettua edes "ihan kivaks", joten aattelin että se vähän piristäis. Se tosiaan oli kiva, eikä vaan ihan kiva vaan tosi kiva. Senkin kanssa tein aika paljon siirtymisiä käynti-ravi ja käynti-laukka. Aluks se oli aika vahva edestä mutta siirtymisillä se keveni huomattavasti ja aika nopeesti se jo alkokin itse kantaa itseään. Vasempaan suuntaan kaikki siirtymisen onnistu alusta alkaen aika kivasti ja kevyin avuin, mutta oikeaan kierrokseen jäin ite kiskomaan liikaa ohjasta. Käynti-ravi siirtymiset meni hyvin oikeallekkin, mutta ei hyvä luoja miten osasinkin säheltää sen laukan kanssa. Kun laukka ei onnistunu, ni tein ensin siirtymisiä laukan sisällä, kokosin ensin aika reilusti ja sen jälkeen annoin laukata pidempää laukkaa eteen, näin sain sen edestä vielä kevyemmäksi ja reagoimaan istuntaan nopeammin. Sen jälkeen eron huomasi selkeästi laukka-käynti siirtymisissä omassa ratsastuksessa, kun oikeesti istun sen hevosen siihen käyntiin, enkä jääny vaan vetämään vastaan. Sitten muistin taas loppuajan ratsastaa istunnalla, enkä kädellä ja kaikki meni aikalailla nappiin. Vilin kanssa menin kokonaisuudessaan myös n.40min ja voi kun tulinkin hyvälle tuulelle :)

Koska Vili sai mut niin hyvälle tuulelle, niin jaksoin mennä vielä Iitunkin ja nyt ratsastin siis kunnolla ekaa kertaa muutamaan viikkoon. Ollaan sen kanssa käyty käynnissä kävelemässä mäkiä ja muuten juoksuteltu, että ollaan saatu selkä paranemaan. Nyt kokeilin sitten että sanooko se mitään vaikka ravailee ja laukkaakin, ei sanonu. En menny kun 20 minuuttia koulua, pellolla jälleen, koska kenttä on kun luistinrata.. Ratsastin nyt alkuun vaan askellajit läpi, niin että sain sen pyöreeks ja liikkumaan reilusti takaa eteen. Iitu menikin yllättävän kivasti, vaikka taukoa on nyt kunnon ratsasteluista ollukkin. Se liikku alusta asti tosi rennosti ja kevyesti, joten en viittiny sitä sen kauempaa kiusata vaan lähdettiin vielä käymään maastossa. Maastossa käytiin kiipeilemässä taas mäkiä, mutta tälläkertaa joka askellajissa. Aiemmin se on ollu aika nihkeä maastossa  varsinkin alkumatkasta, mutta nyt se oli ihan intopinkeenä alusta asti. Ihana kun sitä pystyy taas ratsastamaan normaalisti, niin saadaan vihdoin ne lihankasvatustalkoot kunnolla alkmaan :D

Loppukäynneillä Vilin&Roosan kanssa keksiviikkona
Iitu portilla vastassa sunnuntaina. Karvapää <3
Tutu sunnuntaina pellolla
Maanantaiaamun fiilikset lenkiltä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti