Sivut

torstai 26. syyskuuta 2013

25.9 äkkilähtö klinikalle

Eilen kävin tallilla ratsastamassa Vili-hepan. Ratsastin n.45 minuuttia enkä tehny mitään ihmeellistä, lähinnä vaan yritin ymmärtää miten saan koko hepan toimimaan :D Vähän on suuri muutos pienestä ja herkästä Liinasta tollaseen isoon ei niin herkkään Viliin, mutta yllättävän hyvin me päästiin sen kanssa yhteisymmärrykseen asioista. Hetken vääntämisen jälkeen se oli oikein mukava kaveri ja pääsen ite varmasti huimasti eteenpäin tän kaverin kanssa!

loppukäynneiltä
Päivällä ennen tallillelähtöä löysin meidän olohuoneen matolta palasiksi revityn jenkki purukumipussin ja tajusin heti, että nyt on ollu meijän koirat asialla.. Onneks tiesin heti, että xylitoli on koiralle hengenvaarallinen, sillä se laskee verensokerin vaarallisen alas. Syötin siis sokeria molemmille koirille ja laitoin hunajaa ikeniin. Soitin äitille ja kysyin, tietääkö se paljonko pussissa on ollu ja sehän oli vasta avattu pussi. Molemma tkoirat vaikutti normaaleille ja olivat pirteitä omia itsejään, joten lähdin tallille heti kun äiti tuli vahtimaan koiria. Olin just kerenny ratsastaa Vilin, kun äiti soitti, että nyt on lähettävä klinikalle molempien koirien kanssa. Matka meni hyvin ja paikan päälläkin molemmat vaikutti ihan ilosille. Hetki kuitenkin jouduttiin lääkäriä odottamaan ja sillävälin meijän aina niin iloset ja pirteet koirat muuttu täysin apaattisiksi ja väsyneiksi.



Molemmilta mitattiin verensokerit, Jimillä oli 4.7 eli ihan OK, mutta Familla olikin 1.2, vaikka palasokeria oli syötetty lähes puolipakettia ja hunajaakin menny jo hyvän verran. Alhaisten verensokeriarvojen takia molemmat laitettiin glukoosi- ja suolaliuostippaan, sekä verensokeria seurailtiin tunnin välein.




Kun molemmille oli pullollinen glukoosia tiputettu, mitattiin verensokeri uudestaan ja Jimillä se olikin pompannu jo 14.7, joten glukoositippa otettiin pois ja jatkettiin pelkällä suolaliuoksella. Rupes herralla silmät pyörimään päässä, eikä ois millään malttanut olla paikallaan. Familla taas ei ollu sokerit edelleenkään, kun 3.2, joten sille laitettiin vielä toinen pullo glukoosia. Lääkäri oli Famin sokereista sen verran huolissaan, että jouduttiin jättämään molemmat klinikalle varmuusen vuoksi tarkkailuun. Yön aikana sokerit tasaantu molemmilla ja molemmat sai myös maksansuojalääkityksen, että säästyttäisiin maksavaurioilta. Aamulla oli tutkittu maksa-arvot ja molemmat koirat oli Ok, joten ne pääsee tänään kotiin! Muistakaa siis kaikki.  pistää purkat piiloon koirilta, käsilaukkukaan ei ole varma paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti