Sivut

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Valmennus

Ootin tätä päivää, ku pieni lapsi joulupukkia! En oo viime syksyn jälkeen ollu valmennuksessa ja syksylläkin viimenen valkka päätty terveyskeskukseen, tänään oli kuitenkin parempi onni. Keskityttiin ihan perusjuttuihin asetukseen, taivutukseen ja hevosen suoruuteen. Kommenttia tuli juurikin niistä asioista mitä odotinkin, eli mun vinoudesta ja siitä, että mun ulkoavut vähän fuskaa välillä samoin Liinan käynnin tahti on välillä vähän hukassa. 
      Alotettiin ihan vaan tekemällä joka kulmaan voltti ja säilyttämällä taivutus läpi suoranuran, joka tehtiin 2metriä normaalin uran sisäpuolelle, ettei hevonen pääse tukeutumaan aitoihin. Käynnissä Liina oli alkuun vähän hätänen ja "mato" heitti siis takaosaa puolelta toiselle ihan miten sattuu. Muutaman kerran jälkeen heppa kuitenkin tasoittu ja ratsastin ite huolellisemmin, joten taivutuksetkin meni nappiin. 
      Ravissa oli alkuun sama juttu takaosan kanssa, mutta sekin parani huomattavasti, kun osasin itse pitää ulkoavut tarpeeks vahvoina. Liina oli tänään jotnkin jäykän olonen takaa, tai lähinnä sen takajalat tuntu tosi hitaille, en tiiä miks, mutta kun takajalat jäi välillä matkasta, niin myös etuosa vähän karkas ja valu liian alas. Sitäkin saatiin kuitenkin korjattua ihan kivasti.
       Laukassa tehtiin 15metrin voltti päätyyn, jatkettiin pitkäsuora tavutuksessa ja toisen lyhyen sivun puolessa välissä ravisiirtyminen. Liina oli laukassakin aluks takaa tosi jäykkä ja laukka oli täysin nelitahtista, mikä oli musta outoo, kun se oli sunnuntaina ihan super nimenomaan laukassa. Noo mut taivutukset kuitenkin onnistu itseasiassa parhaiten nimenomaan laukassa ja se saatiin vähän paremmin rullaamaanki, ku muistin ne hemmetin ulkoavut ja muutaman kerran sai muistuttaa raipallakin. 
        Valmennuksesta jäi kyllä tosi kiva fiilis, nyt tietää taas mitä pitää treenata ja miten. Seuraavaa kertaa oota jo innolla! Niin ja kuvia en saanu, joten tässä nyt viimeviikon laidunkuvia :)

Lento-Tepsu
Vokote
Wild Jam
Hurmuriprinssi
Fanny
Usvasuon Aurora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti