Sivut

maanantai 20. toukokuuta 2013

Trilla-heppa

Perjantaina kävin pikaisesti juoksuttamassa Ransun ensin liinassa ja sitten irti. Vaikka olin laiska, enkä jaksanut laittaa edes suitsia päähän, vaan juoksutin pelkillä päitsillä, niin Ransu oli tosi rauhallinen ja jopa parempi, kuin suitsien kanssa. Kun olin juoksuttanut askellajit läpi, niin päästin sen vielä kentälle irti. Kentän reunaan oli jätetty edellispäivän irtohypytyskuja, joten ajattelin itse huvin vuoksi juosta kujan läpi. Lähdin juoksemaan ja Ransu seurasi korvat tötteröllä perässä. Sen jälkeen aloin miettimään, kuinka paljon Ransu on kehittyny maastakäsin työskentelyssäkin nyt vuoden sisään. Silloin kun Ransu tuli tänne, se juoksi laitumella karkuun ja taluttaessa tuli päälle, eikä ollut aikeissakaan pysähtyä ilman vetokilpailua taluttajan kanssa. Nyt se tulee laitumella korvat hörössä vastaan ja kentällä seuraa, pysähtyy, väistää ja peruuttaa ilman narua. Luottamus ansaittu<3 Harmi, että se lähtee, mutta toivotaan, että se kunnioittaa myös uusia ihmisiä samalla tavalla. 

Sitten otsikon aiheeseen. Terhi soitti mulle lauantaina ja sano, että huomenna on ajettava Ransulla TRILLAT perässä, sillä Liinan ollessa mammalomalla, on Ransun lähdettävä ensiviikonloppuna Otavassa olevaan tapahtumaan kärryhevoseksi. Joo, näin jo mielessäni kuinka se sekoaa ne kärryt perässä ja kumoaa vähintäänkin kymmenen lasta mennessään... No vaihtoehtoja ei ole, joten pakkohan se oli ainakin kokeilla. 

Sunnuntaina siis heppa kärryjen eteen ja menoks. Toimi muuten yllättävän hyvin! Aluks oli vähän jännittyny ja kiireinen, mutta rauhottu kyllä äkkiä ja lopuks käveli jo tosi rentoo ja pitkää käyntiä. Käytiin n.4km kävelylenkki ilman ongelmia. Kääntyminenki onnistu odotettua paremmin. Katotaan sitten viikon päästä kuinka se selviää siellä ihmismäärän keskellä. Meillä on kyllä aina ollu hevosten kanssa se periaate, et kaikki toimii kaikessa, kun pistää toimimaan. Joten eiköhnä siellä ihan hyvin mene. Taluttelee vaikka ensin sen suurimman jännityksen ja häseltämisen pois ja laittaa sitten kärryt perään. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti