Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Viikko 13

Huh, kun aika menee hurjaa vauhtia! Nyt kun tähän kuitenkin istuin eikä ole muutakaan tekemistä, niin kerron tästä viikosta lyhyesti.

Maanantai oli taas Ransun vuokraajan liikutuspäivä, joten en käynyt tallilla ollenkaan.

Tiistaina Ransulla oli tarkoitus olla vapaa, mutta koska meidän kahvakuulatreenit peruttiin, niin lähdin kuitenkin käymään tallilla. Ransulle on aina ollu selkäännousut vähän "ongelma." Tai nojoo ei sitä ehkä ongelmaks voi sanoo, mutta lähtee kuitenkin aina liikkeelle kun on nousemassa selkään. Päätin sitten tiistaina ihan ajan kanssa sitä ärsyttävää tapaa kitkeä pois. Harjasin sen oikein huolella ja lähdit kentälle ilman varusteita, ihan pelkillä päitsillä vaan. Alkuun vaan taluttelin sitä ristiin rastiin ympäri kenttää ja sen jälkeen pysäytin sen. Menin mahan alta, taputtelin selkää/pyllyä ja rapsuttelin, pääasia oli vain, että hevonen on rauhallinen ja paikallaan. Sen jälkeen otin penkin ja kiipesin penkille Ransun viereen, no sehän lähti samantien liikkeelle. Toistin tätä niin monta kertaa, ettei hevonen jaksanu enää välittää, joten luovutti. Sen jälkeen makasin mahallani Ransun selän päällä molemmilta puolilta ja siinä se ei enää lähtenytkään kun pari kertaa luvatta liikkeelle. Kun R malttoi olla rauhassa paikallaan kiipesin kokonaan selkään ja tein maailmaympärysmatkoja ja saksia yms. mitä nyt mieleen tuli. Muutaman kerran Ransulla meni hermo moiseen pelleilyyn ja lähti kävelemään tilanteesta pois, mutta yllättävän hyvin se loppujenlopuksi sieti mun pyörimistä :D Loppuun päästin Ransun vielä irti kentälle, jotta sai ihan vapaasti liikkua luvan kanssa. Siinä se sitten hetken laukkaili villisti, heitteli päätään ja pukitteli. Lopuks se sitten piehtaroi ja tuli viereen seisomaan kovin kyllästyneen näköisenä, et joko mentäis.

Keskiviikkona käytiin Emmin&Juipin kanssa n.10km maastolenkki ja se meni ihan normaalisti eli hyvin.

Torstaina käytiinkin Emmin ja hevosten kanssa hömpöttelemässä kentällä ilman varusteita. Otettiin aikamoinen riski, sillä molemmat hevoset on aika arvaamattomia ja kovia menemään, jos sille päälle sattuvat, mutta molemmat myös yllätti positiivisesti. Kerran ne innostu laukkailemaan ilman lupaa ja molemmat veti pään etujalkojen väliin ja jäi paikalleen pomppimaan sellasta jänisloikkaa :D Mua vaan nauratti, kun toiset oli niin innoissaan. Muuten oli kyllä kivaa ja hevoset yllättävän hyvin hallussa.

Perjantaina olikin sitten Ransulla vapaapäivä.

Lauantaina hypättiin Emmin kanssa jumppasarjaa, jossa oli puomi-ristikko-puomi-ristikko. Varauduin täyteen katastrofiin, sillä Ransu on yleensä vapaapäivän jälkeen aika virtava ja esteillä muutenkin kuuma, mutta jumppa teki kyllä sille hyvää. Alkuverkassa se oli alkuun vähän vahva, mutta parani siirtymisillä ja taivuttelulla. Jumppaa se tuli tosi hyvin molemmista suunnista ja oli muutenkin suht hyvin kontrollissa sekä ennen että jälkeen estettä. Loppuverkassa Ransu olikin paljon kevyempi ja rennompi, kun aluks, joten jumppa tosiaan teki tehtävänsä. pitää sitä ruveta tekemään useemmin!





Tänään lähdetään Emmin kanssa taas pidemmälle maastolenkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti